Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Τάισμα στο χιόνι ή περισυλλογή των σκυλιών για τον χειμώνα σε ασφαλές μέρος;

 


Αυτήν την στιγμή στην χιονισμένη Πάρνηθα και στην περιοχή της Χασιάς, υπάρχουνε μέσα στα χιόνια ίσως γύρω σύμφωνα με τους εθελοντές που τα φροντίζουν γύρω στα 80 περίπου αδέσποτα σκυλιά και κάποια από αυτά ίσως να είναι και εδώ και χρόνια στειρωμένα.

Το ζήτημα εδώ όμως είναι να μην παραμείνουνε άλλο τα αδέσποτα αυτά ζωάκια μέσα στο χιόνι, γιατί αν αποκλειστεί ο δρόμος από το χιόνι τότε δεν θα μπορεί να ανέβει μέχρι εκεί πάνω κανείς να τα ταΐζει και τότε αυξάνεται ο κίνδυνος να πεθάνουνε μέσα στο κρύο ολομόναχα και από το κρύο αλλά και από την πείνα!

Αν είναι δυνατόν να μην έχουνε περισυλλεγεί ακόμα από εκεί αυτά τα σκυλιά! Επείγει το ζήτημα της περισυλλογής τους εδώ και τώρα, για να μην πεθάνουνε σε περίπτωση αποκλεισμού του οδικού δικτύου, από το κρύο και την πείνα!

Ο Δήμος Φυλής όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει σύμβαση με το ΔΙΚΕΠΑΖ, οπότε θεωρούμε ότι με την βοήθεια και των κατάλληλων εκπαιδευτών αλλά καθώς επίσης και των εκπαιδευμένων για αυτήν την δουλειά συνεργείων του Δήμου της Φυλής, για όλη την διάρκεια του χειμώνα τα ζώα αυτά να μεταφερθούν στο ΔΙΚΕΠΑΖ και μετά να επανενταχτούν είτε στο ίδιο είτε σε κάποιο άλλο σημείο!

Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάμε το έργο των εθελοντών αλλά θεωρούμε ότι τα πράγματα εδώ στην περιοχή μας αυτήν την στιγμή όσον αφορά το κρύο είναι πολύ σοβαρά και μάλλον δεν έχουμε δείξει την πρέπουσα κατανόηση που θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας δείξει σε αυτήν την περίπτωση, γιατί καλό και το τάισμα εκεί πάνω αλλά αν αποκλειστεί και όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο από το χιόνι τότε όλα αυτά τα σκυλιά που βρίσκονται εκεί πάνω μας εγγυάται κανείς το τι θα απογίνουν ;


1 σχόλιο:

  1. μάλλον είστε εκτός πραγματικότητας.Αυτο που ονειρεύεστε είναι χρόνων δουλειά που επρεπε νά έχει κάνει ο δήμος αφ ενος κι η αθλια ελλειψη παιδείας γιά τήν εγκαταλλειψη.Δέν γινεται σε λίγες ημέρες.Κάνουμε εκκληση γιά φιλοξενίεσ κουταβιών η ζώων που εχουν απόλυτη ανάγκη και η ανταπόκριση είναι ελάχιστη.Τό θέμα τών αδέσποτων χρειαζεται ισχυρή θέληση από τούς υπέυθυνους και τεράστια υποδομή για την διαχείρηση τους.Αν εσεις θεωρείτε οτι είναι τόσο ευκολο,δείξτε μας τρόπους υλοποίησης των λεγόμενων σας.Φαντάζομαι οτι αυτα δεν αφορούν υλοποίηση από τούς εθελοντές.Κλείνοντας ενημερωτικα,καμία χρονιά ,ακόμα και με πολυ χιονι τα ζωα εκει δεν εμειναν ατάιστα με πολυ κόπο και κοστος των εθελοντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Νεκρή 68χρονη από επίθεση αγέλης σκύλων στα Άνω Λιόσια

  Θανάσιμα τραυματίστηκε μία γυναίκα 68 ετών το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα Άνω Λιόσια, όταν δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων.